Lezzet Yolculuğu Seydişehir’e konuk oldu

Anadolu’nun damakları bayram ettiren geleneksel lezzetleri ile kültürel ve doğal güzelliklerini köy köy gezip izleyicileri ile buluşturmaya devam eden Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programının bu haftaki durağı Seydişehir Dikilitaş Mahallesi oldu.

Programda Turgay Başyayla, çekimleri esnasında katırla tarla sürdü, Seydişehir’e özgü yöresel yemeklerimizin tadına baktı. Mahallede yetişen çilek, badem, ayva ve elma gibi meyvelerin tanıtılmasına katkı sağladı.

Show Tv’de yayınlanan “Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu” kültürel ağırlıklı yemek ve tanıtım programının sunucusu Turgay Başyayla, program ve Dikilitaş hakkında ki duygularını şu şekilde ifade etti.

 Mevlana Celaleddin Rumi’nin diyarına güzel Konya’mıza yoğun bir ilgiyle karşılandı burada lezzet yolculuğu programı. Bizler Konya’yı çok seviyoruz sık sık gelip gidiyoruz. Her sene uğruyoruz farklı ilçelerine ve köylerini anlatmaya çalışıyoruz. Hepsi birbirinden kıymetli ilçelerimiz, köylerimiz. Şuanda Seydişehir’e bağlı Dikilitaş’tayız. Bugün çekimlerimizi gerçekleştireceğiz yaklaşık 4-5 saatlik bir çekimle köyümüzü anlatmış olacağız. Tarlalarda neler yetişiyor, annelerimiz neler yapar, hangi yemekleri hazırlar, bu mevsimde hangi işler tutulur, neyi ile meşhurdur Dikilitaş onları ifadelendireceğiz inşallah. Herkesin birbirinden haberi olsun diye lezzet yolculuğu koşturmaya devam ediyor. Doğunun Batıdan, Kuzeyin Güneyden haberi olması lazım, birbirimizi daha iyi tanımamız lazım. Bu kültürel dinamiklerimizin de canlı kalması lazım. Biz o yüzden varız. Yani gezilecek çok memleket, tadılacak çok lezzet var daha.”

Programın önümüzdeki günlerde yayınlanacağı bildirildi.