Başaklar bursa dönüşecek

Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi 90 bin metrekare alan üzerine yaptığı buğday ekiminin gelirini üniversiteyi kazanan öğrencilerine burs olarak verecek.

Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi Tarım Alanı öğrenci ve personeli okul uygulama arazisinde 90 bin metrekare alan üzerinde ekmeklik buğday ekimi yaptı.

Her yıl yaptığı başarılı çalışmalarla eğitim alanında model olan Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi geçen sene nohut ekimi yapılan araziye bu yıl Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından hibe edilen sertifikalı tohum ekimi yaptı.

BAŞAKLAR BEREKETE DÖNÜŞECEK

Okul Müdürü Ömer Dinçsoy yaptığı açıklamada, “Okulumuz arazisini yaz döneminde ekime uygun hale getirdik. Taşları ve ağaç köklerini temizledik. Arazi verimli hale geldi; şuan ekimini yaptık. İnşallah arazimizde yetişen üründen elde edilecek geliri okul aile birliğinden üniversiteyi kazanan öğrencilere burs olarak vermeyi düşünüyoruz. Yine 10 bin metrekare arazimizde güzel ve örnek bir proje yapmayı düşünüyoruz. Okulumuz her geçen gün güzelleşiyor ve cazibe kazanıyor. Desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm kurumlara buradan teşekkür ediyorum. İnşallah destekleriyle Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi bölgede ve Türkiye’de örnek bir okul olacak.” dedi.

Dinçsoy, “Ayrıca bizi hiçbir zaman geri çevirmeyen Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Merkezi Müdürü Fatih Özdemir Bey’e kurumumuz ve Seydişehir adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.