Seyyid Harun Veli anıldı

7 Mayıs Perşembe günü Seyyid Harun Camisi ve Külliyesi önünde öğrenciler arası ödüllü resim yapma yarışması ile başlayan etkinlikler cuma sabahı resim sergisi, Seyyid Harun Camisinde Kur'an okunması, İl Müftüsünün Cuma vaazı ile devam etti. Cuma Namazı sonrası Seyyid Harun Camisi önünde 3 bin kişiye yemek ikramı yapıldı.

Öğleden sonra Belediye Düğün Salonu'ndaki konferans Hüseyni Camii İmam Hatibi Hüseyin Kaya'nın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel'in açılış konuşması ile başladı. Konferansa Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, Seydişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Arıkan, Doç. Dr. Hüseyin Muşmal, Araştırmacı Yazar Fatih Babaoğlu, Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel, Meram, Karatay, Yalıhüyük, Ahırlı Müftüleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İlçe Müftüsü Kemal Demirel konuşmasında "Seyyid Harun Veli Hz.'nin en büyük özelliği hikmet ve irfan sahibi olmasıydı. Onun gibi insanlar sadece âlim değil hakim ve irfan sahibi velilerdir." dedi.

Daha sonra söz alan Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar köklere inmeden değerlerimizi bilmeden olmaz anmak için anlamak gerekir senede bir kere anmayla olmaz. Seyyid Harun'un torunları bugün ne kadar Seyyid Harun'a benziyor biz ecdada ne kadar yakışıyoruz. Seyyid Harun Veli halkın sultanlığından gönül sultanlığına hicret eden bir adamdır. Yoldan geçerken kimseye meliklik sultanlık vermezler. Seyyid Harun Veli Hazretlerinin adanmışlık ruhudur. Biz bu gün şuradan şuraya gidemiyoruz o günkü ulaşımı düşünün bir daha dönmemek üzere her türlü risk ölüm dahil her şeyi göze alarak yola çıkmıştır. Örneğin 100 Bin sahabede olduğu gibidir. O oturup da ya Allah bismillah çekerek bu medeniyeti imar etmedi o kurduğu medrese ile uzun yıllar bölgeye hitap etmiştir yeniden ihya için yeni Seyyid Harunlar yetiştirmeliyiz." dedi.

Kaymakam Tuncay Sonel "Seydişehir'imizin maddi ve manevi kurucusu Seyyid Harun Veli Hazretlerini anmak, O'nu anlamak, tanımak, yöremiz başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak için bu tür etkinlikler çok önemli. Seydişehir de göreve başladığımız yıl ilkini yapmıştık şimdi ise üçüncüsünü yapmak nasip oldu. İnşallah bunun devamı daha da genişleyerek devam eder. Bu yıl yüzlerce çocuğumuzun 1302 yılında yapılan Seyyid Harun Veli Camisini resmetmesi etkinliklere renk ve ayrı bir güzellik kattı. Emek veren tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun." dedi.

Daha sonra Doç. Dr. Hüseyin Muşmal ve Araştırmacı Yazar Fatih Babaoğlu'nun verdiği panelde Seyyid Harun Veli Hazretleri anıldı ve anlatıldı. Programa katılan panelistlere Kaymakam Tuncay Sonel tarafından çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi.