Hububat Borsası’nın temeli atıldı

Hafif Sanayi Bölgesi Taşıyıcılar Kooperatifi karşısında gerçekleştirilen Seydişehir Belediyesi Hububat Borsası temel atma törenine Konya Valisi Muammer Erol, Seydişehir İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Konya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun, Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın yanı sıra Konya Ticaret Borsası Meclis Başkan Vekili Bayram Akan, Beyşehir, Bozkır, Yalıhüyük, Ahırlı Belediye Başkanları ve ilçe protokolü katıldı.

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve Konya Milletvekili Adaylarının da katıldığı Hububat Borsası temel atma töreninde konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, seçim beyannamesinde vermiş oldukları projelerin hemen hemen hepsinin bir bölümünden başladıklarını ifade ederek, Seydipark olarak Kuğulu Projesi’ni KOP kanalıyla resmileştiğini; Seyit Harun Projesi’nin Büyükşehir Belediyesi ile başlatıldığını ve projenin tamamlanarak kamulaştırma çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

En önemli projelerden birisinin Hububat Borsası projesi olduğunu ifade eden Başkan Tutal; “Seydişehir’in 31 köy, 8 kasabası olmak üzere merkez 16 mahallesi ile birlikte 55 mahallemiz var. Yani büyük çoğunluğu kırsal mahallerimiz. Esnafımız dağınık yerlerde hububat almak için gayret eder, köylülerimizde esnaflarımızı gezmek suretiyle çeşitli sıkıntılar içerisinde zaman geçirirlerdi. Hububat Borsasını projemiz içerisine aldık. Birinci etabını başlattık. İkinci etabının temelini atıyoruz. Yaz döneminde bu yılın harman dönemine biz bu projeyi tamamlamış; köylerin ve esnafın hizmetine açmış olacağız. Çiftçimiz rahat bir şekilde malını getirecek.”dedi.

Çiftçilerin; üreticilerin ölçümlerini rahatça yaptırabileceklerini ve ürünlerini gönüllerinin istediği esnafa, istediği kişiye satacaklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal; 15 bin metrekare bir alan, 3 bin metre kapalı alanı, bin 500 metrekarelik açık alanı olmak üzere 4 bin 500 metrekarelik kullanım alanıyla yaklaşık maliyeti 3 Milyon 500 bin lira değerinde olan bir proje olduğunu dile getirdi. Başkan Tutal, “Vermiş olduğumuz zaman diliminde tamamlamış ve açmış olacağız. İlçemizde, ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Ticaretin, adaletin, düzenin kuralın ve kalitenin olduğu yeri sevdiğini ifade eden Konya Ticaret Borsası Meclis Başkan Vekili Bayram Akan, “Çok şükür adalet ve kalite burada hep vardı. Şimdi bu güzel yatırımla birlikte düzen ve kural da gelecek. Bu proje kendi branşında örnek bir proje. Bu proje Seydişehir’imizi bölgenin hububat ve ticaret merkezi yapacaktır. Konya Ticaret Borsası olarak tarımın ve tarımsal ticaretin yükselmesi için yaptıklarımız ortadadır. Amacımız tarımsal üretimin merkezi olan Konya’yı, tarımsal ticaretin de merkezi yapmaktır. Kalkınma yerelden başlar. Verimli topraklar üzerinde; dürüstlüğünü, vakarını, azmini Seyyid Harun Hazretlerinden alan Seydişehir bunu hak ediyor.” şeklinde konuştu.

Program sonunda Konya Valisi Muammer Erol, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Seydişehir protokolü ile birlikte butona basarak Seydişehir Belediyesi Hububat Borsası’nın harcını attılar.