Halk Eğitimden karma sergi

 

       Seydişehir Halk Eğitim Merkezi tarafından kursların karma sergisi Belediye Düğün salonunda açıldı.

       Halk Eğitim Müdürü Refik Dereli “Halk Eğitim Merkezi ve KOMEK’e bağlı görev yapan 130 öğretmenin faaliyet gösterdiği, “Her yerde, herkes için hayat boyu öğrenme” sloganı ile yola çıkan merkezimiz, usta öğreticileri ve diğer personeli ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Dereli; Merkezimiz şu an 130’a yakın öğretmeni ile eğitim öğretim faaliyetine devam etmektedir. Herkes için hayat boyu öğrenme sloganı ile yola çıkan merkezimiz mesleki ve teknik, kültürel kurslar, okuma yazma kursları ile hemşerilerimize hizmet etmektedir. Merkezimiz Nisan ayı itibari ile 177 genel kurs, 23 okuma yazma kursu, 137 mesleki kurs açarak toplamda 337 sayısına ulaşmıştır        

       Okulların kapanması ile birlikte açılacak olan kurslarımız ile birlikte 450 kurs sayısı hedefine ulaşmayı planlamaktadır. Kurslarımız 2 Bin 77 erkek, 3 Bin 856 bayan olmak üzere toplam 6 Bin 133 kursiyerimize hizmet etmektedir. Eylül ayı itibariyle Açık Lise ortaokul öğrencileri ile birlikte Seydişehir'de 7 yaşından 80 yaşına kadar 10.000 kursiyere hizmet ettik" dedi.

       03 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacak sergi açılışını, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkan vekili Harun Camcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Jandarma komutanı Tğm. Yahya Koca, kurum müdürleri, vatandaşlar, kursiyerler katıldı.