Gevrekli ve İncesu’da ramazan eğlenceleri

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi Gevrekli ve İncesu Mahallelerinde İftardan sonra çocuklar için eğlence programı düzenledi.

Gevrekli Mahallesi'nde Konya Büyükşehir mobil sahnesi görev alırken, İncesu da ise Seydişehir Belediyesinin gösteri ekibi mahalle sakinleri için unutulmaz bir akşam yaşattı. Etkinler Kuran tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçemizde program yapmak isteği üzerine Gevrekli mahallesini gösterdiği dile getirerek, "Gevrekli Mahallemiz benim yanımda; bizim yanımızda özel bir yeri vardır. Şehir merkezimizde yapacağımız programı Gevrekli Mahallemizde yapıyoruz. Gevrekli Mahallesi bizlere geçmişten bu yana desteğini hiç esirgemedi, bizleri memnun etti. Yakında bir seçimimiz daha var. Dünya çapındaki önemli projeleri Türkiye'de uygulayan lider Cumhurbaşkanımız oluyor. Artık adayımız bile demiyorum. Mahallemiz seçimlerde gereken desteği vereceğine inanıyorum." Dedi. İncesu Mahallesi'nde de halka hitap eden Başkan Tutal, rahmet akşamlarında  şehrimizin her noktasına ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, "İncesu bizim yakın bir mahallemiz içimizden bir yer artık. Belediye olarak her noktada mahallelerimizin yanındayız." Dedi.

Gecede sohbetleri ile katılımcıları manevi bir atmosfere sürükleyen Araştırmacı Yazar Halil Atalay, "11 aydır beklediğimiz misafirimiz geldi. Bu güzel misafirimizi en güzel şekilde ağırlamaya çalışacağız. Biz ondan memnunuz, o da bizden memnun olur inşallah. Biz belediye olarak sadece yol, kaldırım, su vb. değil; gönüllerimizle, tarihimizle, geçmişimizle buluşturmak üzere buradayız. Bu vesileyle rahmet akşamlarında bir araya geliyoruz." Dedi. Programlarda mahalle sakinlerine sihirbaz gösterileri, Hacıvat-Karagöz, İbiş ile Memiş, Ateş Gösterileri, yarışmlar ile renkli bir akşam yaşattı. Gecede mahalle sakinlerine ikramlarda bulunan ekip, eski ramazan akşamlarını arattırmadı.