Erbakan Seydişehir'de anıldı

Saadet Partisi Seydişehir İlçe Teşkilatı, Eski Başbakanlardan Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programı düzenledi.

Saadet Partisi Seydişehir İlçe Teşkilatı tarafından, ölümünün dördüncü yıldönümünde Necmettin Erbakan konulu bir konferans düzenlendi. Seydişehir Belediye Düğün Salonu'nda hafta sonu düzenlenen konferansa ilahiyatçı Mustafa Uzun konuşmacı olarak katıldı.

Programa Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın yanı sıra Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Saadet Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Hayri Yılmaz, Anadolu Gençlik Derneği Seydişehir Şube Başkanı Mehmet Aras, Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir Şube Başkanı Hasan Uzun, Ak Parti Konya Milletvekili Aday Adayları Kemalettin Atalay, Mehmet Ali Bostancı ve çok sayıda davetli katıldı.

 Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Saadet Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Hayri Yılmaz'ın selamlama konuşmasının ardından Anadolu Gençlik Derneği Seydişehir Şube Başkanı Mehmet Aras bir konuşma yaptı. Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan'ın istediği doğrultuda bir gençlik yetiştirmek için mücadele ettiklerini belirten Aras, “Ölümünün dördüncü yılında Türkiye şimdi onu daha iyi anlıyor; merhum hocamızın yıllar önce söyledikleri bugün bir bir çıkıyor" dedi.

Son olarak kürsüye gelen ilahiyatçı Mustafa Uzun, merhum Başbakan’ı ve Milli Görüş davasını anlatırken, “Erbakan Hocamız, inancı, azmi, mücadelesi, vefası, istikameti, ufku, dirayeti, davasına bağlılığı ve sayamadığımız birçok özelliği ile bizlere hep önder ve heyecan kaynağı olmuştur. Hocamızı anma programlarımızın gayesi; inancımız gereği onu hayırla yâd etmek, örnekliğini nesillerin kalbine nakşetmek ve insanlığın saadetini temin etmek üzere başlatılan çalışmaların hedefine ulaşmasına yardımcı olmaktır. Kısacası Hocamızı anmak, onu anlamak ve anlaşılmasını sağlamaktır." dedi.