Çocuklarımızın gönlüne girebilmeli

Seydişehir Merkez İlkokulu tarafından düzenlenen ‘Eğitimde anne ve babanın rolü’ konulu konferansta konuşan Eğitimci Gazeteci Yazar Ali Erkan Kavaklı, ailede etkili çocuk eğitiminin sırlarını anlattı.

Seydişehir Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Merkez İlkokulu Müdürü Yasin Öşekci yaparken, daha sonra kürsüye gelen Eğitimci Gazeteci Yazar Ali Erkan Kavaklı, ““Önce çocuklarınızın gönlüne girin. Kaş yapayım derken göz çıkarmayın. Gönlüne giremediğimiz çocuğun kafasına giremeyiz. Çocuğumuza kendimizi sevdirir ve iyi bir eğitim verirsek çocuklarımız bize benzer.”dedi.

Gönüller Sultanı Hz. Muhammed (sav)’in çocukların önce gönlüne girdiğini belirten Kavaklı, “Ailenizle iyi geçinin. Evinizde sevgi, saygı, şefkate ve yardımlaşmaya dayalı bir sistem geliştirin. Çocuklarınız kendilerini güvende hissetmeli. Evde kavga, kriz, tartışma yaparsanız çocuklar güvensizlik hisseder. Okulda karşılaştıkları zorluklara karşı dirençsiz hale gelirler. Eve maneviyat iklimi hâkim olsun. Birlikte namaz kılın, dua edin, Kur’an okuyun, kitap okuyun ve tatlı sohbetler yapın. Arkanızdan dua edecek, Fatiha okuyacak evlatlar yetiştirin. Anne ve babanın evladına duası, peygamberlerin ümmetlerine duası gibidir, buyurur Sevgili Peygamberimiz (sav). Çocuklarınızı eleştirmeyin. Onların meziyetlerini bulun ve takdir edin. Eşinizi eleştirmeyin. Onun beğendiğiniz yönlerini bulmaya gayret edin. Beğendiğiniz davranışlarını bol bol övün.” diye konuştu.

Kavaklı şu ifadelere yer verdi: “Eşinizin ve çocuklarınızın gözünde değerli biri olmaya çalışın. Onların gözüyle dünyayı görün. Onların beğenisini kazanırsanız onlar da sizin hoşunuza gidecek davranışlar sergileyeceklerdir. Sevdiği ve beğendiği birini memnun etmek için çalışmayacak insan yoktur. Eşiniz ve çocuklarınız sizden bir konuda takdir görürlerse yeni takdirler alıp mutlu olmak isteyecekler ve olumlu davranışlarını çoğaltacaklardır. Siz de eşinizin ve çocuklarınızın sevdiği davranışlar yapmaya gayret edeceksiniz. Siz de sevdiklerinizden takdir görmek istersiniz, onların beğenme ve takdiri sizi mutlu eder. Böylece evinizden karşılıklı mutlulukları çoğaltan bir atmosfer geliştirirsiniz.

Çocuklar geleceğe daha güvenle bakarlar. Size daha çok güvenir ve sizin istediklerinizi yapmaya daha çok özen gösterirler. Evde okuma saatiniz olsun. Birlikte kitap okuyun. Çocuklarınızın gelecek perspektifi olmalı, hedef belirlemeliler ve bu hedefe ulaşmak için ders çalışma programı yapmalılar. Program saatinde sizde tv, bilgisayar ve cep telefonunu kapatıp okuyun, çocuklarınıza örnek olun. Çocuk yaşadığını ve yaptığını öğrenir.”

Programa İlçe Kaymakamı Ahmet Regaip Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konuner’in yanı sıra veliler ve vatandaşlar katılırken, protokol üyeleri tarafından yazar Eğitimci Gazeteci Yazar Ali Erkan Kavaklı’ya çeşitli hediyeler verildi.

 

 

Okullarda eğitimde kalite konulu konferans verdi

Eğitimci Gazeteci Yazar Ali Erkan Kavaklı, Seydişehir’de okullarda eğitimde kalite konulu konferans verdi.

“Nasıl Başarılı Olunur”, “Başarıya Götüren Yol” isimli kitapların da yazarı Ali Erkan Kavaklı’nın İsmet Şen Ortaokulundaki konferansa, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar katıldı.

Eğitimde kalite konulu konferansında öğrencilere, başarılı olmanın yollarının çok çalışmak ve beyinden geçtiğini ve büyük düşünüp hedef seçilmesi gerektiğini anlatan Yazar Ali Erkan Kavaklı, “Cahil adamdan başarı çıkmaz. Türkiye’nin en başarılı insanlarına bakınız hepsi bilgili iyi eğitim görmüş insanlardır. Allah çalışmamızı emrediyor. Başarı inanç işidir tesadüf değildir. Bu işin en büyük kerameti ‘bende yapabilirim’ diyebilmektir. Zeka işi beynin işidir. Beynin sınırsız öğrenme yeteneği vardır. Beyin başarıyı çok sever. Bilgi beyni geliştirir onun için çok çalışmanız, çok test çözmeniz gerekir. Başarının en büyük adımı büyük düşünmek, büyük hedef seçmektir” dedi.