Ak Parti Nobel Ödülü’nün Handke’ye verilmesini kınadı

        Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Ak Parti İlçe Teşkilatı, Nobel Ödülü’nün Sırp Kasap Milosevic’e duyduğu hayranlığı her fırsatta dile getiren Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesini kınadılar.

        Belediye önünde yapılan kınama basın bildirisini Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay’ın Ankara’da olması nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Tutal okudu.

        Bilindiği gibi 10 Aralık günü Dünya İnsan Hakları günüydü. Doğu Türkistan’da Irak’a, Suriye’den Filistin’e kadar insan hakları ihlali diz boyu gidiyor. Söz konusu Müslüman halkı olunca kimsenin sesi çıkmıyor. Bu durumun son uygulaması ise Nobel Ödülü’nün Sırp Kasap Milosevic’e duyduğu hayranlığı her fırsatta dile getiren Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesidir diyerek sözlerine başlayan Başkan Tutal, yaptığı basın açıklamasında şu satırlara yer verdi:

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da savaş çığırtkanları, soykırım inkârcıları, binlerce Müslümanın katilleri, terör goygoycuları “Nobel Ödülü” adı altında mükafatlandırılmıştır. Avrupa yüzyıllardır bastırdığı karanlık yüzünü, içinden fışkıran vahşi kimliğini artık saklayamamaktadır. Daha önce Müslüman katili Myanmar Lideri Aung San’a, Vietnam Kasabı Henry Kissenger’a, Irak’ta milyonlarca insanın canına ve namusuna mal olan Barack Obama’ya verilen kanlı Nobel Ödülü geçtiğimiz günlerde de Sırp Kasap Milosevic’e duyduğu hayranlığı her fırsatta dile getiren Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmiştir. Nobel Komitesi Üyesi Gun-Britt Sunstrom, Handke kararını da gerekçe göstererek istifa etmiştir. Bu karar henüz ödül komisyonu içindeki realist insanları bile tatmin etmemişken katil sevicilerin mükâfatlandırılması açıklamaya muhtaç bir tahrik unsuru olmuştur. Türk İslam medeniyetinin merhamet ve şefkat duygusunun esamesini bile okuyamayacak kadar gaddar ruhlu, vahşi Avrupa medeniyetini ve İsveç Kraliyet Akademisini alçakça tavrından dolayı kınıyoruz. Boşnak kardeşlerimizin yaşadığı soykırımı göz ardı ederek yok sayan “KATİL SEVİCİ” bu yazar müsveddesine hükümetimiz gerekli tepkiyi vermiştir. Ancak halkımızın bu konu hakkında bilinçlenmesi adına basın açıklaması ihtiyacı duyduk. Bosnalı büyük lider Aliya İzzetbegovic’in de dediği gibi, Batı hiçbir zaman medeni olmamıştır.”